Predstavom “Tobija” 4. maja počinje Festival dječije umjetnosti

0
574
ArticleTop

Udruženje FANI i ove godine organizuje Festival dječije umjetnosti FEDU koji je postao prepoznatljiv po svojim interkulturalnim, kreativnim i estetskim vrijednostima.

Ovogodišnji sedmi FEDU bit će održan od 3. do 7. maja na online platformama, a neki projekti će se realizirati i uživo u Pozorištu mladih, kao i na nekim drugim lokacijama poštujući sve higijensko-epidemiološke mjere, saopćeno je iz Udruženja FANI.

Festival će biti otvoren predstavom “Tobija” 4. maja u Pozorištu mladih. Od izvođačkih projekata ove godine će se uživo moći pogledati osim “Tobije”, i mjuzikl “Aladdin” u Bosanskom kulturnom centru na zatvaranju Festivala u petak, 7. maja.

Također, bit će upriličena i izložba “Aidin Maslačak” 4. maja u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti, kao i književni karavan u bibliotekama u Brezi i Kaknju.

Više od sto programa, teatarskih predstava, takmičenja solista za najbolju pjesmu, kreativnih radionica, izložbi, performansa i drugih umjetničkih i edukativnih sadržaja u kojem učestvuju i osnovne i srednje škole u FBiH, kao i internacionalni ansambli i partneri FEDU, odvijat će se online na platformama FB Festival dječije umjetnosti, www.fedu.ba i you tube kanalu: 7.FEDU ONLINE.

FEDU je festival dječijeg stvaralaštva i umjetnosti za djecu koji je takmičarskog programa i iza kojeg stoje i vrijedne nagrade.

Ove godine idejno rješenje Aidin Maslačak – skulpturu koja simbolozira početak i radost života, kreirali su učenici Srednje škole primijenjenih umjetnosti.

Maslačak uz druge nagrade ide za najbolju bajku afirmiranim stvaraocima i djeci, za najbolju predstavu, najbolji glas, najjači aplauz, najbolje likovne radove, glumca, glumicu, scenografiju, kostim, režiju, za najbolje mlade talente u svim granama umjetnosti, saopćeno je.

ArtickeBottom