Predstavljena humoristička serija ‘Tender’ autora Srđana Vuletića

0
194
ArticleTop

U sarajevskom kinu Cineplexx sinoć je predstavljena serija “Tender” u produkciji BH ContentLab platforme BH Telecoma. Kreator serije i scenarist je Srđan Vuletić, u saradnji sa produkcijskom kućom F.I.S.T. iz Sarajeva, a režiju potpisuju Amra Mehić i Neven Samardžić.

Kako je rečeno ovom prilikom, “Tender” je sitcom koji prati rad državne agencija za provođenje javnih nabavki. U središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po poznatom modelu “nacionalni ključ”: Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tri potpuno različita karaktera, političke vizije i pogleda na svijet, prinuđeni su raditi zajednički posao i dijeliti zajednički prostor, a ono što ih spaja jače je od svih njihovih razlika – želja da se obogate.

Vuletić za glavni cilj serije navodi taj da se kroz zdrav, autentičan humor izvrši dekonstrukcija prepoznatljivih političkih praksi u BiH, ističući da mu je želja da se ukaže na besmislenost takvih procesa, te da se po mogućnosti relaksiraju nacionalne tenzije vezane uz politiku.

„Mislim da jedna dobra komedija, koja se na duhovit način bavi našom svakodnevicom i stereotipima, ima moć da bude upravo taj katalizator ka boljem i zdravijem društvu. Serija ‘Tender’ je otklon ili zaokret od cjelokupne recentne produkcije sitkoma u regiji. Taj otklon se najbolje očituje u činjenici da je to serija koja odlazi od standarne serije porodice, porodičnog sitkoma, serije koja se bavi savremenim, modernim ljudima i temama koje pripadaju nama danas, a to su višak i manjak samopouzdanja, manjak emotivnog života, manjak socijalne inteligencije i sve ostale teme koje se vežu za dinamiku grupe, okvirom da se sama radnja serije dešava u fiktivnoj državnoj agenciji“, pojasnio je Vuletić.

U glavnim ulogama serije Tender su glumci Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić.

ArtickeBottom