Predstava o vršnjačkom nasilju 17. februara na sceni SARTR-a

0
475

U srijedu, 17. februara sa početkom u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), ponovo će biti izvedena predstava “Bullying Collection” reditelja Aleša Kurta.

Predstava je nastala prema tekstovima grupe autora: Nejre Babić, Aleša Kurta, Sama Guzmana i Iana Mc Wethyja.

S obzirom da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, “Bullying Collection” želi ukazati na sveprisutni problem.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno.

Bullying Collection je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva. Bullying nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema. Bulying je zločin u kojem svi oni učestvuju.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Vanja Matović.

Autorski tim osim glumaca čine još i dramaturginja Nejra Babić, scenograf – Vedran Hrustanović, kostimografkinja – Lena Samardžić, koreograf – Branko Potočan, autor muzike – Nedim Zlatar, fotograf – Dženat Dreković i dizajner Đorđe Jovanović.

Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.