“Praznik rada” Pjera Žalice u kinima širom Bosne i Hercegovine

0
158

Film Pjera Žalice “Praznik rada”, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, od četvrtka, 13. oktobra, dolazi u kina u Bosni i Hercegovini.

Kino pretpremijeru s ekipom filma, “Praznik rada” će imati večeras u Sarajevu – u CineStaru u 19 sati i u Cineplexxu u Sarajevu u 20 sati.

Publiku će na kino pretpremijeri u Sarajevu pozdraviti ekipa filma, a ulaznice za sve projekcije su u prodaji na blagajnama kina.

Nakon Sarajeva, ekipa filma odlazi u Banja Luku u četvrtak, 13. oktobra, u Mostar u petak, 14. oktobra, u Tuzlu u ponedjeljak, 17. oktobra i u Zenicu u utorak, 18. oktobra.

Distributer filma za Bosnu i Hercegovinu je Obala Art Centar iz Sarajeva. 

“Praznik rada” će se prikazivati u sljedećim kinima: Blitz CineStar Mostar, Blitz CineStar Tuzla, Blitz CineStar Bihać, Blitz CineStar Zenica, Blitz CineStar Banja Luka, Blitz CineStar Sarajevo, Blitz CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Meeting Point Sarajevo i Narodni univerzitet Konjic.

Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: “Uhapsiše Fudu, ko zna zašto”. U mahali, nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge  u filmu tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović i Adnan Goro.