Povodom obilježavanja Dana Evrope besplatan koncert u Sarajevu

0
212

Povodom obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini, Ured Evropske unije u BiH organizuje brojne aktivnosti širom zemlje kako bi se zajedno sa građanima obilježio evropski praznik proslave mira i jedinstva s posebnim fokusom na mlade ljude u Bosni i Hercegovini u sklopu Evropske godine mladih.

U nedjelju, 8. maja 2022., Historijski muzej Bosne i Hercegovine pretvara se u Garden of Youth, jedinstveni cjelodnevni program proslave kreativnosti, umjetnosti, mladih i budućnosti. 

Koncert Garden of Youth, s početkom u 19:00 sati, donosi nastupe Frenkija, Muhe, BlackBeriza, StoPosto, Danze, Bogija, Baskjata i Venoma. Ulaz je besplatan!

Garden of Youth istražuje glas mladih i njihovo viđenje budućnosti kroz četiri umjetnička paviljona : ART, THEATRE, FILM and MUSIC. Umjetnički paviljoni predstavljaju ostvarenja mladih talenata, a kroz radionice sa mladima omogućuju diskusije o ulozi mladih u izgradnji njihove budućnosti i prenošenje novih vještina.

Program aktivnosti širom Bosne i Hercegovine povodom Dana Evrope 2022 : https://euinfo.ba/bs/dan-evrope/dan- evrope-2022/