Potpuno drugačiji Franco Balkan – novi spot i pjesma Lova

0
836
ArticleTop

Pjesma dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“

Kao što je i najavljivao u proteklom periodu, sarajevski pop-rap pjevač Franco Balkan objavio je novi spot ”Lova” čiju ekranizaciju potpisuje bh. muzička, produkcijska i izdavačka kuća ”Tempo Digital”. Spot je sniman u Srbiji a režirao ga je Miloš Jovanović – Rebi iz produkcijske kuće 3Points iz Beograda koja stoji iza mnogih spotova balkanskih muzičkih zvijezda kao što su Vuk Mob, Tijana eM, Albino, Milan Stanković i drugi. Uprkos činjenici da je pjesma objavljena 18. marta, na spot se čekalo dugo zbog situacije koja je bila uzrokovana pandemijom COVID-19 virusa, te je snimanje spota bilo prolongirano.

Muziku i tekst su radili Franco Balkan i Almir Ajanović, dok su aranžman radili Adnan Pacoli (Duo X) i Almir Ajanović. Prateće vokale na pjesmi su snimili poznati bh. pjevači, Dalal Midhat, Almir Ajanović i Tarik Mulaomerović. Pjesma je snimljena u Tempo studiju u Sarajevu, a mix i mastering je kao i do sada radio Almir Ajanović.

”Pjesma je nastala u jednom od mojih težih i vrlo prijelomnih trenutaka koje sam proživio u proteklom periodu kada sam odlučio da se posvetim samo muzici i ostavim sve iza sebe. ”Lova” je na neki način moj odgovor na absurd današnjeg stanja i života oko nas, a to je novac i zavisnost o njemu. Ova pjesma je zapravo moje ruganje upućeno novcu” – kazao je otvoreno Franco. Kako saznajemo, pjesma ”Lova” je njegov četvrti studijski singl sa nadolazećeg albuma ”Superstar” na kojem će se naći ukupno 9 pjesama. Album Superstar će premijerno biti objavljen 30. oktobra i pratit će ga ekranizacija sa još 3 spota, koji će biti objavljeni do kraja ove godine.

Kada je riječ o novitetima i promjenama, Franco Balkan je iznenadio svoju publiku i sa novim imidžom. Pjevač koji je u proteklom periodu bio vrlo ekstremno prepoznatljiv po svojoj crnoj i dugoj bradi i obrijane glave, u novom spotu se pojavljuje u jednom drugačijem i zasigurno zanimljivom izdanju. O kakvo izdanju je riječ, pogledajte u spotu.

ArtickeBottom