Počinje treće izdanje Festivala ‘Desant na Jajce’

0
138

Festival “Desant na Jajce” počinje danas, a bit će otvoren nastupom ‘Dubioza kolektiva’, koji će se održati ispod Plivskog vodopada u Jajcu.

Ovogodišnji “Desant na Jajce” treći je po redu i nudi najbogatiji program do sada, i to na tri scene, a cilj Festivala, osim da se posjetioci dobro zabave uz nastupe svojih omiljenih izvođača, jeste i turistička promocija grada Jajca, koji s pravom važi za jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini, saopćili su organizatori.

Festival će trajati do nedjelje, 28. augusta, kada će posjetioce zabavljati popularni DJ Soul i Indigo u parku kod vodopada.

Uporedo sa festivalom, u Domu AVNOJ-a bit će održane i reprizne projekcije nekih od najboljih filmova sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Organizatori Festivala “Desant na Jajce” su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjebosanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH i Delegacije Evropske unije u BiH, stoji u saopćenju.