Počinje prikazivanje najskuplje tv serije ikada

0
322
ArticleTop

Na streaming platformi Amazon Prime 2. septembra se počinje prikazivati serija „The Lord of the Rings: The Rings of Power“. Prema izvještajima, na snimanje prve sezone potrošeno je 462 miliona dolara, što je čini najskupljom tv serijom ikada. Serija je dugo očekivana jer je Jeff Bezos, vlasnik Amazona, prije pet godina platio 250 miliona dolara fondaciji pisca J.R.R. Tolkiena za prava na snimanje ove serije. Kako se navodi, radnja serije smještena je hiljadama godina prije događaja prikazanima u knjigama i filmovima „Hobit“ i „Gospodar prstenova“. U službenom saopćenju najavljuje se kako će gledatelji biti vraćeni u vrijeme kada „moći su se kovale, kraljevstva su se uzdizala do slave i propadala, nevjerojatni heroji bili su testirani, nada je visjela o najfinijim nitima, a najveći negativac koji je ikada proizašao iz Tolkienova pera prijetio je prekriti tamom cijeli svijet“.

Prema onome što su napisali tv kritičari koji su imali priliku pogledati seriju, recenzije su pretežno dobre tako da stotine miliona dolara nisu uzalud potrošene. Kako se radi o fantasy drami, ranije ove godine, tvorac „Igre prijestolja“ George RR Martin, rekao je za The Independent kako se nada da će i „The Rings of Power“ i „Zmajeva kuća“ pronaći publiku i dokazati da na televiziji ima mjesta za više od jedne epske fantasty serije.

Ima i onih kojima se serija nije dopala kao što je Darren Franich, koji je za Entertainment Weekly napisao kako je „The Rings of Power“ katastrofa i dao joj ocjenu minus tri. „Uzeli su šest ili sedam elemenata koje pamtimo iz čuvene filmske trilogije, dodali rezervoar za vodu, niko nije zabavan, izaziva misterije koji nisu misteriji i šalju najboljeg lika na besmislen put u krivom smjeru“.

ArtickeBottom