Počinje 27. Festival malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu

0
165

Međunarodni festival malih scena i monodrame Istočno Sarajevo večeras će svečano biti otvoren u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a gledaoci će moći da pogledaju pet pozorišnih predstava i četiri monodrame iz Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Svečano otvaranje zakazano je za 19.30 u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a zatim u 20.00 slijedi izvođenje predstave “Sportsko srce” beogradskog “Zvezdara teatra”, u režiji Milana Karadžića.

U predstavi igraju Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

Drugog dana festivala u 18.00 nastupit će Kulturna scena “Male stvari” iz Trebinja monodramom “Jefimija – Jelena Mrnjavčević”, u režiji Željka Miloševića, a igra Tijana Jovanović.

Istog dana, u 20.00 nastupit će Narodno pozorište Užice predstavom “D pig” po tekstu Branislava Nušića, u režiji Branka Popovića, a u kojoj igraju Branislav Ljubičić, Vanja Kovačević, Dejan Maksimović, Divna Marić i Janko Radišić.

U četvrtak, 3. novembra, u 18.00 bit će odigrana drama Miroslava Krleže “Krležina saloma”, Autorski projekat Hrvatska, u kojoj igra Selma Mehić, a u 20.00 nastupa Gradsko pozorište “Jazavac” predstavom “Pidžama za šestoro” reditelja Željka Stjepanovića, u kojoj igraju Dragana Marić, Anja Ilić, Snježana Mišić, Velimir Blanić, Željko Erkić i Zlatan Vidović.

U petak, 4. novembra, u 18.00 nastupa Pozorište “Suza i smeh” iz Bugarske sa monodramom “Agnes, Vilova žena”, u režiji Nevene Miteve, a koju izvodi Ana Petrova, a potom u 20.00 Narodno pozorište Republike Srpske predstavom “Izgubljeni u Bruklinu”, gdje igraju Željko Erkić i Vladimir Đorđević, u režiji Vladimira Đorđevića.

Posljednjeg dana festivala u subotu, 5. novembra, u 18.00 predstavit će se “Avangart” iz Skoplja, riječ je o autorskom projektu “Krik”, u režiji i izvođenju Endži Nikoloske, dok u 20.00 nastupa Hercegnovsko pozorište – JUK “Herceg fest” predstavom “Uspomene Sare Bernar”, režija Saša Koprivica, u kojoj igraju Tatjana Bošković i Dejan Đonović.