Počeo Zenica Summer Fest 2021.

0
766

Nakon jednogodišnje pauze izazvane pandemijom Covid-19, najveći muzički ljetni festival u Bosni i Hercegovini „Zenica Summer Fest“ ponovo se održava u izvornom obliku, na Trgu Alije Izetbegovića, uz prisustvo publike, do 21. augusta.

Iz poznatih razloga prošlogodišnji festival održan je u online formi.
U prvom dijelu ovogodišnjeg festivala, do 14. augusta, na Trgu Alije Izetbegovića bit će priređeno niz zanimljivih događaja. Nakon toga, u posljednjih sedam dana bit će relizovan i online dio festivala u kojem će premijerno biti prikazano nekoliko zanimljivih sadržaja.

Organizator festivala je Grad Zenica, a tehnička relizacija je ponovo povjerena Radio-televiziji Zenica. Realizaciju ovogodišnjeg festivala podržalo je i Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH.

Publika će imati priliku uživati u izvedbama regionalne muzičke zvijezde Dženana Lončarevića, koji će održati solistički koncert. Pored pomenutih, publika će uživati u zaista raznovrsnom repertoaru ovogodišnjeg festivala, a sigurno da će najviše pažnje izazvati nastupi Amire Medunjanin, te BH i regionalne zvijezde Harija Varešanovića, poznatijeg kao Hari Mata Hari.

Iz organizacionog odbora festivala još jednom su pozvali sugrađane da prilikom posjete festivalskih događaja poštuju epidemiološke mjere, odnosno da drže socijalnu distancu i nose masku kako bi zaštitili svoje, ali i zdravlje ljudi oko njih.