Počele pripreme košarkašica BiH za nastup na Evropskom prvenstvu

0
495

Okupljanjem igračica i članova stručnog štaba na Ilidži, započele su pripreme ženske košarkaške reprezentacije BiH za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, koje se održava od 17. do 27. juna.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan je na konferenciji za novinare kazao da, već danas, nakon ljekarskih pregleda, igračice odlaze na Vlašić, gdje će trenirati narednih 12 dana, a tokom priprema boravit će na još nekoliko različitih lokacija u BiH. Planirane su i najmanje četiri prijateljske utakmice sa reprezentacijama iz regiona.

Selektor Goran Lojo je rekao da će ekipa u biti kompletirana, izuzev dolaska Jonquel Jones za koju je očekivano da se priključi 6. juna.

„Nakon ovog uvodnog dijela na Vlašiću i Fojnici, nama slijede dvije prijateljske utakmice u Poreču s Hrvatskom 29. i 30. maja. Nakon toga su planirane dvije utakmice s Crnom Gorom u Podgorici. Trebali smo igrati i u Trstu s Italijom, ali oni su promijenili mjesto priprema i nije bilo moguće da ostvarimo neki povoljan aranžman da otputujemo u Rim. Probat ćemo osigurati još jednu utakmicu prije odlaska u Francusku“, kazao je Lojo.