Počela prodaja ulaznica za MAC

0
253
ArticleTop

Music Awards Ceremony (MAC) održat će se 25. i 26. januara, kada će prvog dana manifestacije nastupiti regionalni predstavnici pop, alternativne pop, rock, rap, hip-hop, world music i folk muzike, dok će drugog dana MAC scena pripasti najvećim muzičkim idolima trap, drill i urbane pop muzike.
 
Histerija koju je na društvenim mrežama izazvala informacija da se najveća i najglamuroznija regionalna manifestacija dodjele muzičkih priznanja Music Awards Ceremony (MAC) u organizaciji Skymusic-a, vraća dvodnevnim spektaklom u beogradskoj Štark Areni 25. i 25. januara, i dalje ne jenjava.

Sve je počelo na zvaničnom Instagram nalogu MAC-a, gdje je u nedjelju tačno u 19 sati najavljeno dugoočekivano treće izdanje u velikom stilu – LIVE uključenjima nekih od najvećih muzičkih zvijezda regiona, dobitnika prestižnih MAC nagrada u prethodnim izdanjima, koji su po prvi put imali ekskluzivno pravo da nominuju tri svoja favorita za MAC 2023 priznanja. U LIVE su se uključili i izvođači koji su tom prilikom nominovani, pa su, na iznenađenje pratilaca, imali prilike da vide i koga su predložili Konstrakta, Seksi iz Crnog Ceraka, Lacku, Nucci, Edita i Sara Jo.

Preko 400 hiljada fanova iz čitavog regiona imalo je priliku da prati nominacije, a izvođači koji su to veče najviše puta predloženi su Senidah sa numerom „Behute“, Sara Jo sa numerom „Zar ne“, Konstrakta sa numerom „In corpore sano“ i Zoe Kidah sa numerom „Bejbi“.

Ipak, najzanimljivije je da za dva sata, koliko je trajao LIVE, ostavljeno je više od 20 hiljada komentara, koji su, osim reakcija na nominovane izvođače, zapravo bili zahtjevi pratilaca da na MAC 2023 vide i neke od svojih omiljenih muzičkih idola, što je kod organizatora iniciralo jedan potpuno neočekivani korak – mogućnost da fanovi predlože svoje kandidate za MAC 2023 nagrade.

Kako je objavljeno na zvaničnom Instagram profilu manifestacije, svako ko želi, u komentaru može da taguje izvođača sa numerom koja po njegovom mišljenju zaslužuje nominaciju za MAC 2023, a u nominacije će ući prvih deset numera sa najviše lajkova na komentaru. Izbor numera koje su podložne participaciji mogu biti bilo kod muzičkog žanra, odnosno mogu biti predstavnici bilo koje od zemalja učesnica: Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, a jedini uslov je da su muzičke numere izdate u periodu od 01. oktobra 2021 do 15. oktobra 2022. godine.

ArtickeBottom