Parni valjak kreće na turneju po Dalmaciji

0
349

Parni valjak je svoj posljednji koncert odsvirao 22.02.2020. godine, u Ptuju, a onda je cijeli svijet stao i muzika utihnula. Članovi banda radili su u međuvremenu na svojim samostalnim projektima, bubnjar Dado Marinković izdao je album „My life“, dok je vođa benda, Husein Hasanefendić Hus nedavno predstavio svoj prvi singl, „Pjesmica“.

Naravno, bend je jedva čekao trenutak kada će opet zasvirati svi skupa, kada će konačno izaći pred svoju publiku, tako da će Parni valjak ovo ljeto u Dalmaciji odsvirati dva koncerta, i to u predivnim prostorima Ljetnog kina u Makarskoj 14.08. te na čarobnom Sustipanu u Splitu 16.08.

Inače, Parni valjak je osnovan 1975. godine u Zagrebu, a osim kratke pauze 1988. i četverogodišnje stanke od 2006. do 2009., aktivan je i danas. Predvođen glavnim autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i pjevačem Akijem Rahimovskim, bend je tokom karijere objavio dvadesetak studijskih albuma, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja. Dobitnici su brojnih nagrada Porin i mnoštva ostalih nagrada i priznanja. Njihov muzički stil s godinama je evoluirao, ali ostali su vjerni svom izvornom rock izričaju i pretežno ljubavnoj tematici.