Otvorena zimska turistička sezona na Vlašiću

0
247
ArticleTop

Otvorenjem izložbe slika “Babanovac, srce planine Vlašić” i prigodnim programom danas je na toj bh. planini službeno otvorena zimska turistička sezona.

Nedostatak snijega nije omeo brojne goste da obilježe početak nove turističke sezone, a kako je istaknuo direktor Turističke zajednice Kantona Središnja Bosna Miroslav Matošević, svi smještajni kapaciteti su rasprodani.

“Popunjeni su svi smještajni kapaciteti u hotelima, a dva do tri posto više gostiju očekuje se u neregistriranim smještajnim kapacitetima. Tako u dva dana otvorenja zimske sezone na ovoj bh. planini očekujemo osam do deset tisuća noćenja”, rekao je Matošević.

Načelnik općine Travnik Kenan Dautović istaknuo je kako još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na planini Vlašić.

“Zbog nekih sudskih odluka imovinsko-pravna situacija je dodatno komplicirana i to je nešto s čim se moramo uhvatiti u koštac u narednom razdoblju kako bismo dodatno unaprijedili turističku ponudu”, kazao je Dautović.

Direktor poduzeća Vlašić ski Goran Šarić kazao je kako se još čeka snijeg, dok je sve drugo spremno.

“Sve pripreme su završene i još samo očekujemo snijeg. Kada su cijene u pitanju nije došlo do značajnog povećanja u odnosu na prethodne godine”, dodao je Šarić.

ArtickeBottom