Otvorena Zimska čarolija na platou Skenderije

0
278
ArticleTop

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić otvorio je ovogodišnju Zimsku čaroliju na platou Skenderije koja će trajati do kraja januara 2023. godine. Tokom naredna dva mjeseca Sarajlije, ali i svi turisti koji posjete Sarajevo, imat će priliku uživati na najvećem otvorenom klizalištu u Bosni i Hercegovini.

Delić je u obraćanju istakao da je ovo jedna od najljepših zimskih priča u Sarajevu koja svojim raznolikim sadržajem mapira glavni grad Bosne i Hercegovine kao primamljivu turističku prazničnu destinaciju u ovom dijelu regije.

„Ovo je druga Zimska čarolija koju podržavamo i svakako mi je zadovoljstvo što smo dio ove priče. Sadržaji su primamljivi mlađim, ali i starijim, generacijama. Već sljedeće sedmice počinje i Osmi sajam bosanskohercegovačke privrede, tako da će Skenderija tokom prvih dana decembra biti centar mnogih dešavanja, a mi svakako pozivamo građane da svoje vrijeme za odmor i rekreaciju tokom zimskih praznika provedu upravo ovdje, na Zimskoj čaroliji“, poručio je Delić.

Osim klizališta koje zauzima površinu od 2.500 metara kvadratnih, posebna atrakcija Zimske čarolije bit će i veliki ledeni tobogan, ukupne dužine 30 metara i visine 6 metara.

I direktor KJP Centar Skenderija Damir Petrinić obratio se prisutnima koji su, i pored jake kiše, prisustvovali večerašnjem otvaranju Zimske čarolije.

„Uz klizalište i novogodišnje dekoracije, otvorene bine, drvene kućice s pićima i delicijama, te ponudom suvenira i proizvoda starih zanata i rukotvorina, naša Zimska čarolija nudi bogat kulturno-zabavni sadržaj za djecu i odrasle“, naveo je Petrinić važnije dijelove sadržaja ovogodišnje Zimske čarolije. 

Zimska čarolija, u naredna dva mjeseca, nudi cjelodnevno klizanje u terminima od po sat vremena između kojih su pauze od po trideset minuta za čišćenje leda.

Otvaranje je svojim nastupom uljepšala i reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju Lana Galijašević, dok je službeni početak ove manifestacije obilježen i posebno pripremljenim vatrometom, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

ArtickeBottom