Otvara se sezona skijanja na kakanjskim Ponijerima

0
227
ArticleTop

Dvadesetak centimetara snijega koji je napadao te prekrio skijašku stazu u Ski centru “Ponijeri” iznad Kaknja omogućio je zaposlenicima KSC “Kakanj” da urede stazu te danas otvore ovogodišnju skijašku sezonu.

Sezona skijanja u ovom, inače i jedinom skijaškom centru u Zeničko-dobojskom kantonu, ako su povoljni vremenski uslovi, tradicionalno počinje 15. decembra, ali je izostanak snijega ove sezone otvaranje nešto više od kilometar duge staze prolongirao za skoro punih mjesec dana.

„Snijeg je napokon pao i nakon što smo uredili stazu, danas će biti dostupna skijašima za skijanje. Krenut ćemo s poludnevnim skijanjem od 13 do 16 sati, a večeras ćemo imati i noćno skijanje od 18 do 21 sat“, ističe direktor KSC “Kakanj” Mirza Mušija.

Cijena poludnevnog skijanja i korištenja ski-lifta je 10 KM, kao i za noćno skijanje, dok je za cjelodnevno skijanje karta 15 KM.

Smještaj u sedam apartmana tog preduzeća, koji se nalaze u sklopu potpuno renovirane te prije 10-ak dana otvorene Eko kuće “Kameni” uz samu skijašku stazu je 40 KM po osobi, a ukupno na raspolaganju imaju 24 kreveta.

„Tokom zimskog školskog raspusta koji je upravo u toku, organiziramo i cjelodnevno skijanje, ali trenutne temperature još uvijek nisu pogodne za cjelodnevno skijanje. Zato smo se odlučili da stazu otvorimo danas od 13 sati kako bismo je što više sačuvali i za naredne dane. Skijanja će biti i sutra te za dane vikenda“, najavljuje Mušija.

Kakanjski skijaški centar, uz skijašku stazu, ima i stazu za sankanje, koju posjetioci mogu koristiti besplatno.

ArtickeBottom