Otkazan eksperimentalni koncert u Sarajevu

0
274

CINEA Music obavijestila je javnost i sve posjetioce koji su se interesovali za eksperimentalni koncert na Ilidži 16. jula 2021. da je koncert otkazan.  

Navode da je i pored napora organizatora, da uz ogromnu podršku Općine Ilidže i načelnika Nermina Muzura, te partnera koji organizuju ovaj događaj, nekoliko sponzora projekta otkazalo učešće što direktno utječe na daljnju realizaciju projekta.

Uzeta je u razmatranje i činjenica da se veliki broj događaja u KS i BiH, u posljednje vrijeme, održava sa velikim brojem posjetilaca bez relevantnih saglasnosti nadležnih institucija i sprotno odredbama kriznih štabova, i da je koncert kao ovakav izgubio smisao, što je sponzore i partnere opravdano navelo na otkazivanje saradnje.

„Svi koji su kupili kartu dobit će povrat novca. Organizator će odmah započeti refundaciju karata, a proces povrata novca zavisi od banke i sistema PayPal, ali će biti vraćen u najkraćem periodu. U slučaju potrebe za asistencijom dostupan je info centar organizatora na email ulaznice@cinea.ba“, saopćeno je iz CINEA Music.

Inače, prvi čovjek CINEA Music je Kenan Musić, direktor Omladinskog film festivala Sarajevo i predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH.