Osvrt na TEDxSarajevo salon: Istraživanje granica novih medijskih tehnologija

0
48
ArticleTop

TEDxSarajevo je bio domaćin dinamičnog salonskog događaja pod nazivom “Emerging Media Technologies”, koji je zaokupio publiku diskusijom o posljednjim inovacijama koje oblikuju medijsku sliku.

S liderima industrije, događaj je pružio je platformu za istraživanje transformativne moći tehnologije u medijima i njenih utjecaja na društvo.

Događaj je sadržavao uvide koji izazivaju razmišljanje panelista:

Ika Ferrer Gotić – poznata po svom radu na Forbes BiH i N1 BiH.

Semir Hambo – glavni i odgovorni urednik portala Klix.ba i tehnološki entuzijasta, Semir se osvrnuo na najnovije trendove u digitalnom novinarstvu i ulogu novih medijskih tehnologija u oblikovanju storytellinga.

Amna Osmanagić – vodeći glas u medijskoj produkciji, Amna je podijelila svoje uvide iz RSG Media grupacije, nudeći uvjerljive perspektive o spoju kreativnosti i tehnologije u kreiranju sadržaja.

Ivona Narančić – glavna uloga zajednice tershousea, Ivona je pružila perspektivu o novim medijskim tehnologijama i njihovom utjecaju na vođenje zajednice.

Kroz salon TEDxSarajevo, prisutni su bili uključeni u stimulativnu diskusiju o temama u rasponu od umjetne inteligencije i ChatGPT-a do deep fake videa i lažnih vijesti.

“Ponosni smo što smo bili domaćini ovako bitne diskusije o razvoju medijskih tehnologija. Uvidi koje su podijelili naši panelisti naglašavaju važnost prihvaćanja inovacija i prilagođavanja u navigaciji složenosti digitalnog doba, ali i kako se pripremiti za to”, rekli su organizatori TEDxSarajevo.

TEDxSarajevo Salon na temu “Emerging Media Technologies” je primjer posvećenosti organizacije podsticanju smislenih razgovora i ideja vrijednih širenja. Kako tehnologija nastavlja da preoblikuje medijsku sliku, ovakvi događaji služe kao katalizatori za inovacije i istraživanja, podržavajući pojedince da prihvate promjene i usmjere moć novih tehnologija za širu dobrobit.

Za više informacija o TEDxSarajevo i predstojećim događajima, posjetite tedxsarajevo.com.

O TED-u

TED-ova misija je da otkrije i širi ideje koje pokreću maštu, prihvaćaju mogućnosti i kataliziraju utjecaj. Naša organizacija je posvećena radoznalosti, razumu, inovacijama i potrazi za znanjem — bez agende. Pozdravljamo ljude iz svih disciplina i kultura koji traže dublje razumijevanje svijeta i angažman s drugima, i pozivamo sve da se angažiraju s idejama i aktiviraju ih u svojoj zajednici.

TED je započeo 1984. kao konferencija na koja spaja tehnologiju, zabavu i dizajn, a danas obuhvata mnoštvo zajednica i inicijativa širom svijeta koje istražuju sve, od nauke i poslovanja do obrazovanja, umjetnosti i globalnih problema. Osim stotina TED predavanja moderiranih na našim godišnjim konferencijama i objavljenih na TED.com, proizvode originalne podcaste, kratke video serije, animirane TED-Ed lekcije i TV programe koji su prevedeni na više od 100 jezika i distribuirani putem partnerstava širom svijeta. svijet. Svake godine, više od 3.000 nezavisno vođenih TEDx događaja okuplja ljude kako bi podijelili ideje i premostili podjele u zajednicama na svim kontinentima. Kroz projekat Audacious, TED je pomogao da se katalizuje skoro tri milijarde dolara u finansiranju za projekte koji nastoje da učine svijet ljepšim, održivijim i pravednijim. Godine 2020. TED je pokrenuo Countdown, inicijativu za ubrzanje rješenja za klimatsku krizu i mobiliziranje pokreta za budućnost bez emisija.

Pozivamo vas da pogledate potpunu listu mnogih TED-ovih programa i inicijativa. TED je u vlasništvu neprofitne, nestranačke fondacije, koja za cilj ima da pomogne u stvaranju budućnosti kojoj vrijedi težit. Pratite TED na sljedećim društvenim mrežama: LinkedIn, Instagram i Facebook.

ArtickeBottom