Oprah Winfrey zaradila čak sedam miliona dolara za samo jedan intervju

0
471

Oprah Winfrey jedna je od najpoznatijih televizijskih voditeljica na svijetu, a mnogi je svrstavaju i među najutjecajnije žene svijeta. Sa svojih 67 godina može se pohvaliti iznimno bogatom karijerom, a osim što je 25 godina snimala vlastiti ‘The Oprah Winfrey Show’, ona je i producentica, glumica i književnica.

Posljednji u nizu događaja u kojima je njeno ime snažno odjeknulo svijetom je intervju s Meghan Markle i princom Harryjem, koji je ujedno i jedan je on najšokantnijih u posljednjih nekoliko godina. Par je u njemu iznio optužbe o rasizmu i svađama unutar britanske kraljevske porodice, detalje koje smo mislili da nikada ne možemo i nećemo saznati.

Kompletni intervju pratilo je uživo, prema procjenama kompanije Nilsen, 17 miliona gledalaca.

Emitovan je službeno na CBS-u, a mreža je tada potvrdila da je dvosatni intervju bio najgledaniji događaj u nedjelji u udarnom terminu u više od godinu, a koji nije Super Bowl, koji obično privuče oko 100 miliona gledatelja i najgledaniji je televizijski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama.

Voditeljica intervjua, Oprah Winfrey, zaradila je basnoslovnih 7 miliona dolara, prodajući prava na emitovanje za taj iznos CBS-u. Stoga ne mora čuditi kako je upravo Oprah najbogatija Afroamerikanka 20. stoljeća i prva tamnoputa multimilijarderka u Sjevernoj Americi, a proglašena je i najvećim crnačkim filantropom u američkoj historiji.