Održana najprestižnija modna zabava u godini Met Gala

0
349

Prva nedjelja u mjesecu maju uvijek je rezervisana za najveći modni događaj koji mnogi nazivaju modnim Oscarima – Met Galu. U organizaciji Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute u New Yorku i američkog Voguea, Met Gala bez sumnje je jedan od najvećih i najzvjezdanijih događaja u godini, a njegov crveni tepih i kultne stepenice mjesto su na kojem se svake godine izmjenjuju najglamuroznije i najekstravagantnije kreacije s potpisom najprestižnijih modnih kuća i dizajnera. 

Prošle godine, Met Gala je odgođena zbog pandemije koronavirusa, a ove godine najveći modni događaj se s prve nedjelje u maju preselio na 13. septembar. Jučer, elita New Yorka i hollywoodske zvijezde vratile su se na crveni tepih i kultne stepenice Metropolitan muzeja.

Tema Met Gala večeri bila je najnovija izložba Instituta za kostime, “In America: A Lexicon of Fashion”, koja se 18. septembra otvara za javnost u Annea Wintour Centru za kostime. Na vrhu popisa zvanica ove godine su se istakli pjevačica Billie Eilish, glumac Timothée Chalamet, teniserka Naomi Osaka i pjesnikinja Amanda Gorman koji su ove godine preuzeli co-chairs ulogu. Uz njih, Met Gala još jednom je okupila najveće zvijezde Hollywooda i poznata modna imena, a na crvenom tepihu imali smo prilike vidjeti sve različite interpretacije teme večeri: od blještavih zvijezda preko kombincija s istaknutim Americana motivima do odjevnih kombinacija s političkim porukama.