Objavljen poster za film „Spencer“ koji opisuje ključne dane života Lady Di

0
457
ArticleTop

Film „Spencer“ imat će svjetsku premijeru za deset dana na filmskom festivalu u Veneciji, a u susret tome objavljen je poster filma. Film, koji je režirao Pablo Larraín, opisuje tri dana u životu princeze Diane, koju glumi Kristen Stewart.

Fotografija na posteru prikazuje Kristen Stewart koja sagnuta plače u svoju ogromnu bijelu haljinu. Vjerojatno se radi o verziji haljine „Diaghilev“ koju je Diana Spencer nosila u prilikama poput posjete Kraljevskoj operi i filmskoj premijeri filma „Dah smrti“. Dizajnirali su je David i Elizabeth Emanuel, koji su i kreirali njenu vjenčanicu.

Scenarist filma je Steven Knight, poznat kao autor serije „Peaky Blinders“ i filma „Locke“. Radnja filma događa se tokom vikenda u vrijeme božićnih praznika 1991. godine u Sandringhamu. U to vrijeme princeza Diana donosi odluku o okončanju svog braka s princom Charlesom kojeg glumi Jack Farthing.

Ovo je drugi igrani film koji se bavi životom princeze Diane, prvi je bio „Diana“ iz 2013. godine u kojem je glavnu ulogu glumila Naomi Watts. Osim toga, Elizabeth Debicki glumi princezu Dianu u petoj sezoni serije „Kruna“ dok će se uskoro na Broadwayu početi igrati mjuzikl s temom njenog života a u glavnoj ulozi pojaviti će se Jeanna de Waal.

ArtickeBottom