Nirvana će dobiti Grammy za životno djelo

0
222
ArticleTop

Nirvana će se pridružiti The Supremesima, Nileu Rodgersu, Slick Ricku, grupi Heart, Bobbyju McFerrinu i Ma Rainey kao dobitnicima nagrade Grammy za životno djelo 2023. godine.

Ceremonija dodjele nagrada za posebne zasluge održat će se 4. februara u pozorištu Wilshire Ebell u Los Angelesu, dan prije 65. dodjele nagrada Grammy koje će se održati u Crypto.com Areni u Los Angelesu.

U saopćenju za javnost u kojem su objavljeni dobitnici za 2023., Recording Academy je o Nirvani izjavila: “Nirvanu su 1987. godine osnovali Kurt Cobain i Krist Novoselic, a probili su se s pacifičkog sjeverozapada na svjetsku pozornicu izdavanjem svog debi albuma ‘Bleach’ 1989. godine. Dvije godine kasnije Nirvanin drugi album ‘Nevermind’ izazvat će seizmičku promjenu u globalnoj kulturi mladih. Uzdižući se na broj 1 u svijetu i sadržavajući singl koji je završio u GRAMMY Hall of Fame, ‘Smells Like Teen Spirit’, utjecaj ‘Neverminda’ transformirao je Cobaina, Novoselića i Davea Grohla u jedne od najuspješnijih i najutjecajnijih muzičkih entiteta svih vremena. Nirvanin treći i posljednji studijski album, ‘In Utero’, objavljen je 1993., dovršavajući neizbrisiv trag koji je vratio rock ‘n’ roll integritet i strast na vrhove ljestvica. S prijemom u Rock & Roll Hall of Fame 2014. i više od 75 miliona prodanih ploča, Nirvana nastavlja biti jedinstvena inspiracija za generacije obožavatelja i muzičara širom svijeta.”

ArtickeBottom