Netflix potvrdio: Snima se serija Resident evil

0
713
ArticleTop

Netflix je oficijelno potvrdio da je u razvoju horor franšiza Resident evil. Bit će to igrana serija koja će u prvoj sezoni imati osam epizoda u trajanju po sat vremena. Iako se bazira na postojećem serijalu, serija neće prepričavati događaje iz igara. Umjesto toga predstavit će nam potpuno nove likove.

Serija će, slično Witcheru, biti podijeljena na dva različita perioda koje dijeli 16 godina razmaka. U prvoj epizodi vidjet ćemo grad zvan New Racoon City, korporativni grad koji skriva mračnu tajnu. Priča će pratiti Jade i Billie Wesker, blizanke koje posumnjaju da im otac radi na nečemu što bi moglo uništiti svijet. U drugom periodu koji serija obrađuje vidimo da je tata Wesker stvarno uništio svijet jer je na Zemlji ostalo svega 15 miliona ljudi, a planetom tumara šest milijardi čudovišta zaraženih T-virusom. U tom drugom periodu pratimo odraslu Jade Wesker koja se teško nosi s tajnama iz svoje prošlosti i onime što se dogodilo njezinoj sestri. Scenarij je napisao Andrew Dabb (poznat po Supernaturalu), a prve dvije epizode režirat će Bronwen Hughes (The Walking Dead). Ne zna se još kada će serija biti snimljena, tj. kada ćemo ju moći pogledati na Netflixu.

Resident Evil jedna je od najdugovječnijih franšiza u svijetu video igara, a po njoj je napravljen i uspješan, serijal filmova s Millom Jovovich u glavnoj ulozi. Filmski serijal broji šest nastavaka, a na kino blagajnama je zaradio preko milijardu dolara. Resident Evil je Capcomov najprodavaniji serijal koji broji više od 95 miliona prodanih primjeraka u više od dvadeset godina. Prva igra izašla je 1996., a posljednja, Resident Evil 2, u januaru prošle godine. Resident Evil 2 iz 2019. bio je remake igre iz 1998. Ove godine Capcom sprema i remake trećeg nastavka jer su rimejkovi relativno jednostavan način za povratiti stare obožavatelje.

ArtickeBottom