Nakon 20 godina pauze vraća se Ally McBeal

0
139

Ally Mcbeal, kultna serija koja je pratila privatne i profesionalne dogodovštine istoimene pravnice, mogla bi doživjeti nastavak.

Deadline piše da ABC planira snimiti nove epizode originalno Foxove serije, a u glavnoj ulozi bi trebala biti mlada crna pravnica koja se zapošljava u uredu u kojem je radila Ally McBeal.

Nova bi junakinja, nagađa Deadline, mogla biti kćerka Renee Raddick, koja je u originalnoj seriji bila Allyina cimerica.

Producentica serije će biti Karin Gist, koja bi trebala biti zadužena i za scenarij. Časopis piše da će na seriji vjerovatno sarađivati i Calista Flockhart, koja je glumila naslovnu junakinju, no napominju da će njena funkcija biti određena nakon što scenarij bude gotov.

David E. Kelley, producent originalne serije, također je navodno bio pozvan da radi na projektu. Deadline piše da je Kelley procijenio da za njegovim angažmanom ipak neće biti potrebe jer je Karin Gist, koja je producirala seriju Mike o životu Mikea Tysona, “sposobna ispripovijedati priču lika”.

Ally McBeal se prikazivala od 1997. do 2002. godine, a pratila je zgode i nezgode junakinje iz naslova i njenih kolega iz bostonskog pravničkog ureda Cage i Fish. Osnovni je fokus serije koja je kombinirala komediju i dramu bio na ličnim životima likova, dok su sudski procesi služili uglavnom kao katalizatori radnje.

Serija je više puta osvajala nagradu Emmy, a 1999. ju je dobila u kategoriji najbolje komedije.