Najbliži članovi porodice kraljice Elizabete II krenuli u Balmoral nakon vijesti o njenom stanju

0
299
Fena
ArticleTop

Kraljica Elizabeta II trenutno se nalazi pod medicinskim nadzorom, nakon što su se jutros ljekari zabrinuli za njeno zdravlje, navodi Buckinghamska palata, prenosi BBC i navodi da su sva kraljičina djeca već stigla ili su na putu prema dvorcu Balmoral. Kraljica Elizabeta II ima četvoro djece, osmoro unučadi i 12 praunučadi.

U saopštenju iz palate se navodi da se kraljica “osjeća dobro u dvorcu Balmoral.”

– Nakon jutrošnjeg pregleda, kraljičini doktori bili su zabrinuti za zdravlje Njenog Veličanstva i preporučili su joj da ostane pod medicinskim nadzorom – navodi se u saopćenju iz Buckinghamske palate.

U posljednjih nekoliko trenutaka BBC je prenio snimke sa aerodroma u Aberdeenu, u Škotskoj – najbližeg aerodroma dvorcu Balmoral, na kojima se vide ljudi kako izlaze iz aviona i ulaze u automobil.

Nije jasno o kome se radi, ali oni navode da su kraljičina djeca ili u Balmoralu s njom ili su na putu za Aberdeenshire.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, Harry i Meghan, također će otputovati u Škotsku, rekao je portparol para za medije.

Par, koji sada živi u SAD-u, posljednjih dana boravio je u Velikoj Britaniji zbog raznih angažmana.

Vojvotkinja od Cambridgea ostala je u dvorcu Windsor dok su princ George, princeza Charlotte i princ Louis krenuli u novu školu, saopćeno je iz palate Kensington.

Troje djece princa Williama i Kate krenulo je u školu Lambrook, u Berkshireu, nakon što se porodica nedavno preselila u Windsor iz svog doma u okolini Londona.

ArtickeBottom