Na Memorijalnoj sceni 2532 predstava “Lovci na snove” iz Zagreba

0
190
ArticleTop

Junaci predstave, lovci na snove, rade u firmi specijaliziranoj za djecu-spavače. Noću šeću po snovima u nastojanju da ih sakupe, obrade i pohrane te se pobrinu da se spavanje odvija bez ometanja.

Večeras, trećeg dana 48. Mostarskoga teatarskoga festivala – Festivala autorske poetike, na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20,00 sati na repertoaru je predstava “Lovci na snove” Lutkarske organizacije – LOFT iz Zagreba.

Autorski projekt tima čine lovci na snove: Neven Matoša i Bruno Kontrec, arhitektica snova Morana Dolenc, spiritus movens lovaca na snove Petra Prša, analitičarka snovidbenih procesa Anja Pletikosa, tvorac zvučne kulise snova i svijeta izvan njih Luka Vrbanec, a tvorac realnih i imaginarnih osvjetljenja snova Ivan Štrok. Budni sanjali vizualne elemente: Morana Dolenc i Bruno Kontrec.

Radna odijela je sašila Vesna Mihetec, glasove posudili Iva Lehunšek Panić, Katja i Vlatko Panić, a snivajuće trenutke ovjekovječio Mario Jakšić.

“Junaci predstave, lovci na snove, rade u firmi specijaliziranoj za djecu-spavače. Noću šeću po snovima u nastojanju da ih sakupe, obrade i pohrane te se pobrinu da se spavanje odvija bez ometanja. Oni mirno brinu o zdravom snu male spavačice Franke sve dok jedne noći Franki u san ne uđe jedan problem, a naši junaci moraju riješiti stvar. Kroz magičnu inovativnu koreografiju pokreta, predmeta i zvuka Lovci na snove predstavljaju vožnju karuselom po dječjem snivanju koja svoju publiku uči zapamtiti, analizirati i prihvatiti snove ma kakvi oni bili, jer se iza snovitih slika kriju upravo vlastite misli, želje i strahovi. Lovci na snove odgovorno tvrde da prihvatiti i zavoljeti svoje snove znači prihvatiti i zavoljeti samoga sebe – onakav kakav jesi! Za sve dobro i loše, za sve lijepo i manje lijepo oni su nam tu! Lovci na snove, čuvari mašte i živih snivajućih slika svakog malog djeteta u dobi od 5 do 95 godina. Lovci skupljaju, čiste, štite i zajedno s nama istražuju sva četiri kuta okrugle površine Sna!”, stoji u opisu predstave organizatora.

ArtickeBottom