Na Festivalu hrane ‘Konjic Food Fest’ čajanka, kestanijada i takmičenje u pripremi tufahije

0
164

Festival hrane “Konjic Food Fest” pod motom “Made in Konjic” održat će se 12. oktobra u Poslovnom sportskom centru Partizanovo u organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, a uz pokroviteljstvo Grada Konjica.

“Predstavljajući trud Konjičana koji se bave kulinarstvom, mladih kuhara koji se obrazuju u Srednjoj školi Konjic, poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, ugostitelja i građana, namjera je okupiti na jednom mjestu sve one koji čine okosnicu domaćih snaga koje osiguravaju uvijete za zdraviji život građana Konjica i Bosne i Hercegovine” najavili su organizatori.

Ističu kako je ovo prilika da se na pravi način kroz kulinarsko natjecanje i degustaciju predstavi raznovrsna gastro ponuda koja nastaje trudom i radom vrijednih Konjičana, koji baštine tradiciju pripreme hrane na ovom prostoru.

“Konjic Food Fest” godinama okuplja udruženja žena iz Konjica i Bosne i Hercegovine, predstavljajući bogatstvo koje stvaraju ručno, izrađujući raznovrsne predmete, posuđe, ukrase.

Festival hrane omogućit će svim posjetiteljima da okuse Konjic kroz bogatu ponudu slanih i slatkih jela, prerađevina, te čajanku i kestanijadu.

Također, i ove godine bit će organizirano kulinarsko takmičenje i nagrađeni najuspješniji u pripremi tradicionalne poslastice tufahije, koja će biti pripremana od voća uzgojenog u konjičkim voćnjacima.