Mostarski sastav KUD Kuvajt – novo izdanje Tempo Digitala

0
732

KUD Kuvajt je nastao tokom prvog lockdowna kako kažu ”iz šale”. Bend čine Matej Vrebac (gitara), Mirko Bukovac (bass gitara, back vokal) i Josip Perić (bubnjevi, back vokal) i vanjski saradnik Renato Sopta. Mostarski sastav svoju prvu pjesmu “Moj najdraži sport” predstavio je za vrijeme pandemije, i opisali su je kao “pandemijsku rock stvar”. 2021. godine objavili su i spot za pjesmu “Drugi” snimljenu u MASS Studios kod Gabrijela Prusine koji je ujedno uradio mix i mastering pjesme. Video produkciju potpisuje Slaven Marinčić.

”Poslije naše prve pjesme “Moj najdraži sport”, snimili smo naš drugi singl naziva “Drugi” mada nema veze s rednim brojem nego sa drugim mjesecom, februar/veljača. Pjesma je nastala davne 2014. kao nuspojava ljubavnih jada. Ostala je u ladici dugih sedam godina i nju smo trebali prvu snimiti, ali smo se odlučili ipak za neku šegu pa snimili “Moj najdraži sport”, nakon čega smo izvadili iz ladice “Drugog” i odlučili sprovesti u djelo”, poručili su iz KUD Kuvajt.

Na novoj pjesmi radili su: Marko Palameta na klavijaturama, Mirko Bukovac na bass gitari, Josip Perić na bubnjevima i Matej Vrebac kao vokal i gitarist.  Kažu kako imaju još nekoliko spremnih pjesama i jedva čekaju da ih objedine na albumu.