Mor Roll objavio novi album “Moji jadi”

0
172
ArticleTop

“Moji jadi” naslov je novog albuma osebujnog pulskog glazbenika i producenta Mor Rolla, iza čijeg pseudonima stoji svestrani Vedran Šilipetar. Tekstovi su pisani na španjolskom jeziku, osim naslovne “Moji jadi”.

Mor Roll je 2022. godine objavio album “AndaluzIstria” na kojem se istaknuo singl “Susedica”, a “Moji jadi” na neki način su prekretnica u pristupu i zvuku, spoj tradicije i suvremenosti.

Album donosi interesantan spoj elektronike i akustike s istaknutim dionicama Saz-a, egzotičnog tradicionalnog instrumenta porijeklom iz Perzije, a kojeg se proslavili turski i bosanski glazbenici. Album je u cijelosti producirao, aranžirao i odsvirao Mor Roll, dok je za mastering zaslužan Sandro Butković.

Mor Roll - Katerina (Official Music Video) - YouTube

Novi album publika će moći čuti uživo u Puli sredinom srpnja, kada će se pulskom glazbeniku pridružiti multiinstrumentalist Michael Kurina (cimbale, gitara) iz gypsy benda Gyass (“kretanje” na romskom jeziku) koji je u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri nastupao na brojnim festivalima(Pepsi Siget, Etno Fest, Exit) te prestižnim dvoranama diljem svijeta na kojima je, među ostalima, dijelio pozornicu sa Šabanom Bajramovićem, Zdravkom Čolićem, Bajagom i Đordem Balaševićem.

Por la nocheMor Roll – Topic 4:24
AutodestrucciónMor Roll – Topic 8:28
MisirlouMor Roll – Topic 6:55
Wicked GameMor Roll – Topic 5:35
Libero SatieMor Roll – Topic 7:12
La musicaMor Roll – Topic 4:32
SavageMor Roll – Topic 4:00
Wicked GameMor Roll – Topic 3:55

ArtickeBottom