Mirza i Putnici predstavljaju svoj prvi single “Šal”

0
200
Pjesma dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“

Mirza i Putnici predstavili su svoj prvi single “Šal”, obradu nekadašnjeg velikog hita izvođača i autora Senada Galijaševića poznatijeg kao Senna M, koji je napisao tekst i muziku, dok su za aranžman u izvedbi Mirze i Putnika zaduženi Almir Ajanović i Damir Bećić. Pjesma je snimana u studiju Tempo. Spot za pjesmu “Šal” radio je tim Arneja Misirlića, a spot je sniman u kino sali JU KSC Vogošća.

Mirza Dervišević: “Muzika je oduvijek u mojim genima zahvaljujući porodičnom nasljeđu – dajdže Seada Purića, velikog virtuoza harmonike i autora mnogih narodnih pjesma i sevdalinki, i rođaka Senada Galijaševića – poznatijeg kao Senna M, koji je bio dance ikona 90-ih godina. Baš zbog toga sam kao prvi single odlučio snimiti obradu pjesme “Šal” koju je on napisao. Pjesma je nastala 1979. godine kada se njegova grupa zvala Senad od Bosne, i bila je veliki hit u bivšoj Jugoslaviji.

Jako dugo sam svirao i pjevao za svoju dušu. Sada sam odlučio da se malo profesionalnije posvetim mojoj ljubavi prema muzici, najviše na nagovor prijatelja i velikog dijela porodice. Velika zahvalnost pripada mom prijatelju Almiru Ajanoviću koji mi je dao podršku od početka te uskoro planiramo snimiti još jednu pjesmu koju je on napisao.”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime