Mirza i Putnici predstavljaju svoj prvi single “Šal”

0
479
ArticleTop
Pjesma dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“

Mirza i Putnici predstavili su svoj prvi single “Šal”, obradu nekadašnjeg velikog hita izvođača i autora Senada Galijaševića poznatijeg kao Senna M, koji je napisao tekst i muziku, dok su za aranžman u izvedbi Mirze i Putnika zaduženi Almir Ajanović i Damir Bećić. Pjesma je snimana u studiju Tempo. Spot za pjesmu “Šal” radio je tim Arneja Misirlića, a spot je sniman u kino sali JU KSC Vogošća.

Mirza Dervišević: “Muzika je oduvijek u mojim genima zahvaljujući porodičnom nasljeđu – dajdže Seada Purića, velikog virtuoza harmonike i autora mnogih narodnih pjesma i sevdalinki, i rođaka Senada Galijaševića – poznatijeg kao Senna M, koji je bio dance ikona 90-ih godina. Baš zbog toga sam kao prvi single odlučio snimiti obradu pjesme “Šal” koju je on napisao. Pjesma je nastala 1979. godine kada se njegova grupa zvala Senad od Bosne, i bila je veliki hit u bivšoj Jugoslaviji.

Jako dugo sam svirao i pjevao za svoju dušu. Sada sam odlučio da se malo profesionalnije posvetim mojoj ljubavi prema muzici, najviše na nagovor prijatelja i velikog dijela porodice. Velika zahvalnost pripada mom prijatelju Almiru Ajanoviću koji mi je dao podršku od početka te uskoro planiramo snimiti još jednu pjesmu koju je on napisao.”

ArtickeBottom