Michelle Obama pokreće kulinarski show na Netflixu

0
401

Bivša prva dama SAD-a Michelle Obama na Netflixu pokreće svoj kulinarski show za najmlađu publiku.

Naime, Obama će biti zvijezda i izvršni producent emisije “Waffles+Mochi” koja će se početi prikazivati od 16. marta.

Govoreći o ovom kulinarskom showu, Obama je pojasnila da će njen sadržaj biti namijenjen djeci. Naime, u njemu će se pojaviti dvije lutke prikladno nazvane Waffles i Mochi, a Obama će biti vlasnica marketa.

“Uz prijateljska lica poput vlasnice supermarketa Michelle Obame, u emisiji će se pojaviti i čarobna leteća košarica kao vodič. Međutim, glavni likovi će biti Waffles i Mochi koji će kroz emisiju putovati svijetom, upoznavati strane kuhinje, igrati se sa raznovrsnim začinima, kuhati sa poznatim kuharima, djecom, ali i poznatim ličnostima”, naveli su iz Netflixa.

Tema emisije je povezana sa Obaminim sloganom “Let’s move” (Pokrenimo se) koji je označio njenu kampanju javnog zdravlja koja je imala za cilj suzbijanje gojaznosti kod djece.

“Waffles+Mochi” je inače samo jedan od u nizu televizijskih poduhvata bivše prve dame. Naime, Obamin dokumentarac “Becoming” (Moja priča) se prikazuje na Netflixu već od 2020. godine, a imao je svoju premijeru i na Spotifyju.

Inače su Michelle i njen suprug, bivši američki predsjednik, Barrack Obama sa Netflixom potpisali višegodišnji ugovor za produkciju filmova i serija pod imenom Higher Ground Productions, piše CNN.