Meghan Markle s Neflixom radi na animiranoj porodičnoj seriji

0
295
BELFAST, UNITED KINGDOM - MARCH 23: Meghan Markle is seen ahead of her visit with Prince Harry to the iconic Titanic Belfast during their trip to Northern Ireland on March 23, 2018 in Belfast, Northern Ireland, United Kingdom. (Photo by Charles McQuillan/Getty Images)

Britanska vojvotkinja Meghan priprema animiranu porodičnu seriju za streaming platformu Netflix Inc i bit će izvršna producentica serije.

Archewell Productions, kompanija koju je osnovala Meghan sa suprugom, princom Harryjem, navela je u saopćenju da će u središtu serije biti avanture 12-godišnje djevojčice, nadahnute raznim utjecajnim ženama iz prošlosti.

Serija nazvana “Pearl” jedna je od prvih koju su službeno najavili Netflix i britanski par, poznat kao vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Dogovor su postigli prošle godine nakon što su

„Kao i mnoge djevojčice njene dobi, naša junakinja Pearl je na putu samootkrivanja dok pokušava prevladati svakodnevne životne izazove“, rekla je Meghan u izjavi.

Datum početka serije nije objavljen.

Meghan i David Furnish, suprug britanskog pjevača Eltona Johna, bit će izvršni producenti serije. John je blizak prijatelj Harryja i Meghan i nastupao je na njihovom vjenčanju 2018.