Måneskin zaštitna lica nove Guccijeve kampanje

0
457
ArticleTop

Talijani iz Rima nova su zaštitna lica Guccijeve modne kolekcije u kojoj dominiraju koža i perje. Lično ih je odabrao kreativni direktor Alessandra Michelea.

Našminkani rockeri, Talijani u štiklama, nakon ovogodišnjeg Eurosonga postali su senzacija širom Evrope. Dok su neki na njih gledali sa zgražanjem, drugi su aplaudirali njihovoj hrabrosti i mladenačkoj energiji. Kreativni direktor talijanske modne kuće Gucci Alessandro Michele to je prepoznao u Måneskinu, a svega četiri mjeseca kasnije njihova su lica osvanula na promotivnim posterima za novu modnu kampanju brenda čime im je uspjelo ono što nije ni švedskoj grupi ABBA.

Članovi benda, basistica Victoria De Angelis, gitarist Thomas Raggi i bubnjar Ethan Torchio s frontmenom benda postali su zaštitna lica Guccijeve kampanje, Aria. Pomaknuti glam rock outfiti imperativ su nove modne kampanje. Slavni brend na svojim društvenim mrežama je napisao kako je ova kampanja namijenjena „hvatanju revolucionarnog i radosnog zamaha erosa kao kreativne snage koja stoji iza savremenih slika“. Kožne hlače, kožne čizme i pernate kreacije ono je što dominira novom kolekcijom.

ArtickeBottom