Maja Tatić publici poklanja kompilaciju najljepših pjesama

0
273
ArticleTop

Naša evrovizijska predstavnica Maja Tatić je nakon dva studijska albuma koji su izašli 2004. i 2008. godine odlučila publici pokloniti album svojih najljepših pjesama. Na albumu pod nazivom “The Best Of Maja Tatić” se nalazi 15 najljepših pjesama koje su obilježile njenu karijeru.

Maja Tatić: “Nakon dva albuma i mnogo festivala vrijeme je za album “The Best Of”. Album je poklon publici koja me prati od Evrovizije 2002. godine za koju uskoro spremam još jedno iznenađenje.”

Album je dostupan na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“.

Maja Tatić rođena je u Beogradu. Odrasla je i školovala se u Banjoj Luci, gdje je sa sedam godina imala prvi solo nastup na dječjem festivalu “Djeca pjevaju Banjaluci” 1978. godine. Završila je muzičku školu, odsjek gitara, i dugo godina bila članica orkestra CKUDM “Veselin Masleša”. Sa 17 godina profesionalno se počela baviti pjevanjem te je bila članica grupa Sonus, Skitnice i Monako. Narednih deset godina živi na Kanarskim ostrvima. Pobijedila je na nacionalnom takmičenju za Eurosong u Sarajevu i predstavljala BiH na Eurosongu (2002) u Estoniji sa pjesmom “Na jastuku za dvoje”, gdje je osvojila 13. mjesto. Ostvarila je duete sa Tifom i Radetom Šerbedžijom i snimila dva albuma, “Lagali su me” za City Records 2004. i  “Moja te je duša poznala” za Hayat production 2008. godine. Osvojila je tri muzičke nagrade “Davorin”. Ostvarila je saradnju sa Kaliopi, Tošetom Proeskim i Jadrankom Stojaković, koja joj je poklonila pjesmu “Sve poruke tvoje”, promovisanu krajem 2016. godine. Od 2011. godine radi kao muzička urednica u Muzičkoj produkciji RTRS-a u Banjoj Luci. Od 2016. godine  članica je sastava „One tri“ sa Ružicom Čavić i Svjetlanom Vidović.

ArtickeBottom