Maja Tatić predstavlja pjesmu “Prvi put” posvećenu njenoj kćerki Lari

0
238
ArticleTop

Naša evrovizijska predstavnica Maja Tatić je nakon dva studijska albuma koji su izašli 2004. i 2008. godine te albuma svojih najljepših pjesama pod nazivom “The Best Of Maja Tatić” pred sami kraj 2022. godine odlučila izdati novi single “Prvi put”. Autor teksta su Kristina Mrđa i Ružica Čavić Tomićević, muzike Boris Režak, a aranžmana Nenad Tomićević.

Maja Tatić: “Pjesma je nastajala od kraja 2008. kada sam na poklon dobila poemu od prijateljice pjesnikinje Kristine Mrđe. Onda je Boris Režak uradio muziku i demo, a pjesma je završena povodom mog jubilarnog koncerta na Kastelu u saradnji sa Ružicom Čavić Tomićević (koja je autor teksta skupa sa Kristinom) i Nenadom Tomićevićem koji je uradio aranžman. Pjesma je posvećena mojoj kćerki Lari, ona mi je bila inspiracija u interpretaciji.”

Maja Tatić rođena je u Beogradu. Odrasla je i školovala se u Banjaluci, gdje je sa sedam godina imala prvi solo nastup na dječjem festivalu “Djeca pjevaju Banjaluci” 1978. godine. Završila je muzičku školu, odsjek gitara, i dugo godina bila član orkestra CKUDM “Veselin Masleša”. Sa 17 godina profesionalno se počela baviti pjevanjem te je bila član grupa Sonus, Skitnice i Monako. Narednih deset godina živi na Kanarskim ostrvima. Pobijedila je na nacionalnom takmičenju za Eurosong u Sarajevu i predstavljala BiH na Eurosongu (2002) u Estoniji sa pjesmom “Na jastuku za dvoje”, gdje je osvojila 13. mjesto. Ostvarila je duete sa Tifom i Radetom Šerbedžijom i snimila dva albuma, “Lagali su me” za City Records 2004. i  “Moja te je duša poznala” za Hayat production 2008. godine. Osvojila je tri muzičke nagrade “Davorin”. Ostvarila je saradnju sa Kaliopi, Tošetom Proeskim i Jadrankom Stojaković, koja joj je poklonila pjesmu “Sve poruke tvoje”, promovisanu krajem 2016. godine. Od 2011. godine radi kao muzički urednik u Muzičkoj produkciji RTRS-a u Banjaluci.

ArtickeBottom