Maja Milinković novu pjesmu posvetila rodnom gradu

0
231

Maja Milinković, sarajevska kantautorica fada i sevdaha, snimila je novu pjesmu pod nazivom „Sarajevo u duši mi spavaš“, praćenu video spotom posvećenu gradu Sarajevu u izdanju Croatia Recordsa. 

“Nova pjesma je jednostavno duša izlivena u muziku i riječi, izjava ljubavi mom gradu u kojem sam rođena i odrasla. Čežnja za domom živi u svima nama. Čežnja za tim sigurnim mjestom gdje možemo postojati takvi kakvi jesmo i ne biti preispitivani. Nadam se da će pjesma pronaći put do srca onih koji gaje iste osjećaje prema Sarajevu, a da će one koji ga ne poznaju nagnati da ga upoznaju. Jer ko ga upozna taj
ga i zavoli” – kaže Maja.

Autor muzike i teksta je Maja Milinković, a na snimku i aranžmanu učestvuju Džanin Zeković i Adis Hatunić (akustične gitare), Amar Češljar na perkusijama, Carlos Menezes na kontrabasu i Amila Yavuz Čengić kao prateći vokal.

Pjesma je snimana u studiju “Amadeus” Marina Meštrovića u Sarajevu, a miks i mastering potpisuju  Estudio “Pé de vento” – Fernando Nunes / Naná iz Portugala. Video je djelo Džejlana Zekovića.