Maja Milinković 24. jula u BKC-u Sarajevo

0
310
ArticleTop

U sklopu festivala “Baščaršijske noći” u velikoj dvorani JU BKC Sarajevo 24.jula svi ljubitelji jedinstvenog spoja portugalskog fada i našeg sevdaha imat će priliku uživati u koncertu Maje Milinković.

Njene boje su dvije bogate tradicije, sevdah i fado koje već dugo godina veze u originalno ruho zvano Fadolinka.

Bosanskohercegovačka kantautorica koja izvodi fado i sevdah vlasnica je karizmatičanog i prepoznatljivog mezzosporana i važi za jednog od najboljih vokala u BIH, o čemu svjedoče mnogobrojna priznanja za interpretaciju i laskavi naziv “bosanska Amalia Rodrigues”, veze melodije fada i sevdaha, stiže do najtananijih emocija i dotiče srca publike širom svijeta. Na koncertu će pored kompozicija sa ranijih albuma, a nakon predstavljanja publici u Portugalu, Hrvatskoj i Srbiji, predstaviti i svoj peti studijski album pod nazivom “Kaftan D’Alma” (“Kaftan duše”) koji je izašao i uzdanju Croatia Records/a. Publika će također imati priliku da čuje i najnoviji singl “Sarajevo u duši mi spavaš”.

Kaftan simbolično predstavlja odjeću duše izvezenu najfinijim svilenim nitima koja na neki način i odražava samu prirodu duše.

Maju će na sceni pratiti Džanin Zeković i Adis Hatunić – klasične gitare, Osman Abdelmukaram – bass gitara, Gordan Kranjčić – perkusije.

Ulaznice za koncert koji počinje u 21 sat mogu se kupiti na blagajni BKC-a u simboličnom iznosu od 10 KM.

ArtickeBottom