Maine coon zvijezda: Mačak Omar ima čak 157.000 pratitelja i potpuno je neodoljiv

0
645

Neki kućni ljubimci stvoreni su da budu zvijezde na društvenim mrežama, a među njima je i Maine coon ljepotan Omar koji živi u Melbourneu u Australiji i izgleda potpuno neodoljivo.

Svoje dogodovštine iz svakodnevnog života kao i fotografije koje pokazuju njegovu veličanstvenu ljepotu, Omarovi vlasnici dijele na njegovom Instagram profilu na kojem se skupilo čak 157.000 pratitelja. Sukladno pasmini Maine coon, sedmogodišnji Omar je zaista ogroman macan, dugačak je impresivnih 120 centimetara, visok oko 43 centimetra i težak 14 kilograma.

Živi s još jednom macom, Strudel i dva psa, Penny i Rafiki.

Omara njegovi vlasnici opisuju kao odlučnog, društvenog, povremeno maznog, neobičnog i inteligentnog mačka, a sve to čini ovog narančastu “zvjerku” savršenim kućnim ljubimcem s karakterom. Koliko voli Omara, njegova vlasnica pokazala je i noseći personaliziranu zaštitnu masku za lice s Omarovim licem.

Omar je zapravo jedan medeni “nježni div”, kako se često opisuje pasminu Maine coon zbog njene veličine te nježne i neagresivne naravi. Po karakteru može se reći da Maine coon predstavlja most između mačke i psa.

Maine coon ima srednje dugu dlaku, što joj daje poseban šarm i ljepotu, a s druge strane ne zahtijeva mnogo uređivanja, kao što je to recimo kod drugih dugodlakih pasmina mačaka (npr. perzijske).