MAC i UNICEF udruženo za poboljšanje mentalnog zdravlja mladih

0
250
ArticleTop

Najveća regionalna manifestacija dodjele muzičkih priznanja Music Awards Ceremony (MAC) powered by MaxBet u organizaciji Skymusic-a, po treći put se održava 25. i 26. januara u Štark Areni. Nastupi predstavnika muzičke elite pop, alternativne pop, rock, rap/hip-hop, world music i narodne muzike pokoriće MAC scenu prvog dana, dok su nastupi najvećih muzičkih idola trap, drill, balkan drill urban pop i pop-folk muzike rezervisani za drugi dan ceremonije. Kao i u prethodnim izdanjima, i MAC 2023 realizuje se u saradnji sa UNICEF-om, ove godine za  program „Unapređenje mentalnog zdravlja djece i mladih“.
Kako je saopšteno iz Skymusic-a, jedina kategorija u kojoj će se glasanje obavljati putem SMS-a je ALBUM, a sav prihod biće preusmjeren UNICEF-u za ovu svrhu.

„Pored nemjerljivog doprinosa razvoju muzičke industrije regiona, uz afirmisanje izuzetnosti, saradnje, tolerancije i različitosti, željeli smo da iskoristimo snagu koju imamo i svojim angažmanom pomognemo pri podizanju svijesti kada su u pitanju neki od aktuelnih problema koji pogađaju mlađu populaciju. Naš partner je od samog početka bio UNICEF, a ove godine usmjereni smo na mentalno zdravlje mladih. To je tema koja je s pandemijom još više aktuelizovana i pred kojom ne smijemo da zatvaramo oči. Drago mi je da Skymusic i MAC aktivno mogu da učestvuju u poboljšanju kvaliteta života mladih, zato smo odlučili da sav prihod od SMS glasova preusmjerimo UNICEF-u, sa kojim imamo odličnu saradnju, još od prvog izdanja ceremonije“ – rekao je Milenko Škarić, vlasnik i osnivač Skymusic-a.

„Zadovoljstvo nam je da nastavimo saradnju sa Music Awards Ceremony (MAC) i Skymusic-om. Ove godine, naša saradnja se fokusira na podršku programu „Unapređenje mentalnog zdravlja djece i mladih“. Veoma je važno da ovako veliki i značajni događaji imaju i aspekt humanosti. Ogromna medijska pažnja koju ovaj događaj ima i impozantan broj učesnika omogućavaju da humani aspekt događaja skrene pažnju šire javnosti na neke od važnih problema sa kojima se suočavaju djeca i mladi, kao i da se finansijski pomogne u rješavanju tih problema“, izjavila je Dejana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Glasanje za nominacije u čak 20 kategorija obavlja se online, putem zvaničnog YouTube kanala manifestacije i potpuno je besplatno, a uskoro kreće i glasanje na sajtu MAC-a. Izuzetak je kategorija ALBUM, za koju se glasa isključivo putem SMS poruke. Poruka se može poslati na broj 06202020 za Telecom mrežu,  063770100 za HT eronet mrežu i 0651299 za m:tel mrežu.  Cijena poruke za sve mreže je 40,00 BAM. Ovo je jedina kategorija za koju ne postoji ograničen broj glasova.

Podsjetimo, MAC ceremonija je tokom svoja prethodna dva izdanja – 2019. i 2020. godine, okupila preko 450 poznatih iz cijelog regiona i bila je emitovana na čak sedam TV stanica sa nacionalnom frekvencijom u šest država, i to u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji.

MAC je za veoma kratko vrijeme prerastao u najveći i najprestižniji muzički događaj na ovim prostorima, o čemu svjedoči čak 7 međunarodnih nagrada „Best Musical Event“, „Best Ceremony“, „Best European Event“, „Excellence in Brand Strategy and Creation“, „Set Design Supplier“, „Audiovisual Supplier“ i „Live Show“.

ArtickeBottom