Lorde predstavila „pjesmu filozofskog karaktera“ – „Stoned at the Nail Salon“

0
291

Nešto više od mjesec dana nakon hvaljenog povratničkog singla „Solar Power“ Lorde je predstavila i „Stoned at the Nail Salon“, drugu pjesmu kojom najavljuje prvo studijsko izdanje koji stiže nakon četiri godine. Kao i prethodni singl, „Stoned at the Nail Salon“ nastao je u saradnji producentom Jackom Antonoffom.

„Ova pjesma odražava razmišljanje u starenju, pronalaženju mjesta koje zovemo dom i propitivanje jesmo li u životu donosili ispravne odluke. Čini mi se kako mnogi ljudi počinju sebi postavljati ta pitanja kada se nađu u mojim godinama i činjenica što sam to uspjela prenijeti u pjesmu mi je iznimno utješna te se nadam kako će se i drugi pronaći u stihovima. Iskoristila sam ovu pjesmu kao mjesto na kojem ću istresti svoja razmišljanja. Album slavi prirodu te je ujedno pokušaj ovjekovječenja istinskih dubokih osjećaja koje imam kada boravim na otvorenom. U trenucima tuge, dubokih osjećaja ljubavi ili pak zbunjenosti odgovore volim potražiti u svijetu prirode. Naučila sam disati“, objasnila je Lorde inspiraciju.

„Stoned at the Nail Salon“, pjesma filozofskog karaktera kako ju je opisao Billboard, se u nepunih sedam dana od objave već našla na visokim pozicijama svjetskih muzičkih top listi.