Let 3 i Alka Vuica u remakeu pjesme „Drama“

0
622
ArticleTop

Let 3 je nastavio sa još jednom intrigrantnom saradnjom, ovaj put s jedinstvenom Alkom Vuicom i to u remakeu pjesme „Drama“, jednoj od najvećih uspješnica Leta 3 s albuma „Jedina“, koji će uskoro proslaviti 22 godine od objave.

Na saradnju je, kaže nam Mrle, nije trebalo nagovarati, dovoljno je bilo samo čuti pjesmu.

‘“Ona je jednostavno čula pjesmu koja joj se učinila jako atraktivnom i aktualnom u ovom trenutku tako da smo tu saradnju vrlo jednostavno i s velikim zadovoljstvom ostvarili” , dodao je.

O saradnji se nadovezala i Alka:  

‘’Bila sam počašćena njihovim prijedlogom jer je Let3 za mene uvijek bio kultni bend. Želim reći da su oni multimedijalni umjetnici i da ih neizmjerno cijenim i poštujem. „Drama“ mi je najdraža pjesma i ne samo zato što je sad obrađena i objavljena sa mnom u saradnji, nego i zato što je to doista nevjerovatna pjesma koja govori na neki način o ovom “ čistilištu” koje mi zovemo Svijet! Osim toga, to je pjesma čiji vam se refren ukuca u mozak i definitivno je pjesma s porukom. Nevjerovatno je da smo je ponovno napravili i snimili baš u doba pandemije i da je spot bio gotov baš jučer kada je Rusija izvršila napad na Ukrajinu! Uopće ne mogu vjerovati koliko su umjetnici nekad vjesnici svog vremena i ne znajući što ih potiče!’’

Spot za Dramu nastao je prema originalnoj verziji spota nastalog u režiji Radislava Jovanova Gonza, koji zajedno s Marijem Borščakom potpisuje i režiju remakea spota.

ArtickeBottom