Legendarni Lačni Franz oprašta se od fanova regionalnom turnejom

0
203

Lačni Franz odlazi u historiju. Legendarni slovenski novovalni bend pod vodstvom Zorana Predina nakon 43 godine karijere prestaje sa radom.

U njihovoj, isključivo autorskoj muzici u prvom razdoblju karijere su se mogli čuti utjecaji lokalnog folk-nasljeđa, jazza, elementi kabareta, bluesa i bogatog iskustva angloameričkog art rocka i post punka. Domaća kritika je njihovu muziku najčešće etiketirala kao ‘kabaret rock’, dok im se danas pripisuje međunarodna etiketa – ‘hard indie’. U bezvremenskim tekstovima pjesama Lačnog Franza, lirika Zorana Predina provocira ironijom i sarkazmom, nestašno prepliće erotiku sa politikom i društvene tabue sa crnim humorom. Većina tekstova je gotovo uvijek dvosmislena, što im daje i prepoznatljivost i alibi.

Prvi datumi koncerata turneje “Veliki finale” već su objavljeni. Lačni Franz možete slušati 01.07. na 27. Festivalu Bled, 06.07 u Kopru i 09.07. u Mostu na Soči, a od do sada potvrđenih koncerata u regiji najavljeni su 17.09. Novi Sad, 29.09. Ruma, 30.09. Smederevo i 1.10. Beograd.