Koliko vode treba da pijete svaki dan da biste smršavili

0
51
ArticleTop

Ako želite da smršavite, vjerovatno ćete pregledati svaki dio vašeg dnevnog režima kako biste vidjeli gdje možete poboljšati.

Odlično mjesto za početak je ishrana. Preispitivanje onoga što jedete i pijete je ključni dio cjelokupnog procesa. Zapravo, nešto tako jednostavno kao što je voda za piće može pomoći vašim naporima da izgubite težinu.

Amy Goodson, registrirana dijetetičarka, otkrila je koliko vode treba piti dnevno za gubitak težine.

Kada pomislite na vodu za piće, gubitak težine možda nije prva stvar koja vam pada na pamet. Kada posegnete za čašom da sipate osvježavajuću vodu, možda se osjećate dehidrirano ili ste upravo završili osnažujući trening i trebate se rehidrirati.

Održavanje hidratacije i unos vode je ključan bez obzira na doba godine, ali može li voda za piće podržati vaš put mršavljenja?

“Voda za piće može biti korisna za postizanje sitosti, ali sama po sebi nije direktan uzrok gubitka težine”, kaže nam ona.

Povećana sitost

Zasiti vas voda prije i poslije jela. To bi moglo rezultirati unosom manje kalorija tokom obroka. Osim toga, prema istraživanju sa Univerziteta Wageningen u Holandiji, osobe koje su popile milkshake, a zatim veliku čašu vode, iskusile su smanjen osjećaj gladi i povećanu sitost, u poređenju s onima koji su popili malu čašu vode nakon milkshakea.

Hidratacija bez kalorija

Voda za piće je način bez kalorija za povećanje hidratacije. Umjesto da uzmete slatki napitak poput zaslađenog ledenog čaja ili energetskog napitka, odabir vode umjesto toga može pomoći u smanjenju ukupnog unosa kalorija, podržavajući upravljanje težinom.

Poboljšane fizičke performanse

Osiguranje da vaše tijelo ostane hidrirano je ključno za postizanje optimalnih fizičkih performansi.

“Ovo može doprinijeti sagorijevanju kalorija tokom vježbanja. Dehidracija može dovesti do umora te tromosti odnosno sporijeg kretanja tokom treninga.

ArtickeBottom