Kolektiv Helem Nejse ugostio Amiru Medunjanin na singlu „Ruža“

0
287
ArticleTop

Grupa Helem Nejse je napravila novi iskorak u muzičkoj karijeri objavljivanjem singla “Ruža” na kojem gostuje proslavljena bh. interpretatorka sevdalinke Amira Medunjanin.

Duet najistaknutijih predstavnika novije bh. hip-hop škole sa vlasnicom unikatnog glasa koju su u Guardianu okarakterisali kao “balkansku Billie Holiday” na prvu bi se mogao učiniti neobičnim, sve dok slušatelj ne osjeti logičnost saradnje, odnosno ne čuje pjesmu koja sublimira prošlost i sadašnjost grupe.

“Saradnja sa Amirom proizašla je iz naše želje da sa njom, umjetnicom svjetskog glasa, podijelimo pjesmu. Naš član Stihomir Klepić je napisao tekst, te smo posredstvom Dine Šarana (Letu štuke) uspjeli ostvariti kontakt. Zaljubili smo se u ono što smo zajedno stvorili već na prvo slušanje demo verzije”, govore članovi Helem Nejsea.

Ni Amira Medunjanin nije krila svoje zadovoljstvo “Ružom”, fascinirana stihovima koji su napisani za nju:

“Helem Nejse su napisali odličnu pjesmu, nadam da će doći do srca mnogih ljudi. Sjajna su ekipa mladih ljudi sa kojima sam se brzo našla na istoj talasnoj dužini”, rekla je Medunjanin.

Video spot za “Ružu” potpisuje Admir Švrakić, stalni saradnik grupe Helem Nejse.

“Ruža” je snimana u Helem Nejse studiju pod producentskom palicom Toshija Domaćina. Ova pjesma je prvi singl sa novog, četvrtog albuma grupe “Ozbiljna Zaebancija” koji će biti objavljen na proljeće 2023. godine.

ArtickeBottom