Kiss sprema veliki rock and roll spektakl u Areni Zagreb

0
189

Kiss – jedan od najuspješnijih rock and roll bendova u historiji muzike, u okviru svoje turneje “End of the road”, 9.jula 2022. godine, održat će koncert u Areni Zagreb.

Nakon epske i dobro dokumentirane 45 godina duge karijere, koja je pokrenula eru velikih rock and roll koncertnih showova, bend KISS započeo je svoju posljednju turneju 2019. godine.

Poznati po svojim maskama i specijalnim kostimima koji su postali njihov zaštitni znak, detaljnoj scenografiji, specijalnim efektima kao što su vatreni plamenovi i projektili, KISS desetljećima dokazuju zašto ih se smatra tvorcima najboljih rock and roll spektakala. Članovi The Rock & Roll Hall of Fame, koji su izdali 44, te prodali više od 100 miliona primjeraka albuma širom svijeta, izjavili su da ovu turneju posvećuju milionima KISS obožavatelja koji ih podržavaju više od 40 godina. Kiss su jedan od najuspješnijih američkih bendova svih vremena, s više od 30 zlatnih ploča, najviše od bilo kojeg američkog izvođača. Između ostalog nastupali su na Olimpijskim igrama, Super Bowlu i u American Idolu.

Starchild (Paul Stanley), Demon (Gene Simmons), Catman (Eric Singer) te Spaceman (Tommy Thayer) u Zagreb stižu s čak 16 kamiona i 6 autobusa opreme i ljudi, za njihov dobro poznat pirotehnički show čak će biti angažirani i dodatni vatrogasci, a na sceni će publiku zabavljati više od dva sata. Publika će moći čuti i bezvremenske hitove kao što su “I Was Made For Lovin’ You”, “Rock and Roll All Nite”, “Detroit Rock City” i „Lick It Up“.

Svjetska turneja benda KISS u 2019. godini bila je njihova najveća turneja u karijeri – tražila se ulaznica više, a interes je bio toliki da su se dogovarali dodatni koncerti. Nažalost, mnogi koncerti dogovoreni širom Evrope za 2020. godinu nisu se mogli održati i morali su biti odgođeni za neke nove termine. A među njima se našao i sasvim novi datum – koncert u zagrebačkoj Areni 9. jula, ujedno i njihov prvi koncert u Hrvatskoj.