KISS dolazi u Hrvatsku

0
374

Jedan od najuspješnijih rock and roll bendova u svijetu u okviru turneje „End of the Road“ 9. jula 2022. godine održat će koncert u Areni Zagreb. Nakon epske i dobro dokumentirane 45 godina duge karijere, koja je pokrenula eru rock and rolla, bend KISS je 2019. započeo svoju posljednju turneju.

To je bila njihova najveća turneja u karijeri – tražila se ulaznica više, a interes je bio toliki da su se dogovarali dodatni koncerti. Nažalost, mnogi koncerti dogovoreni širom Evrope za 2020. godinu nisu se mogli održati i morali su biti odgođeni za neke nove termine. Iz tog razloga, bend sa posebnim zadovoljstvom upravo objavljuje nove datume za 2022. godinu, među kojima se našao sasvim novi datum – koncert u zagrebačkoj Areni 9. jula 2022. godine.

Poznati po svojim maskama i specijalnim kostimima koji su postali njihov zaštitni znak, KISS desetljećima dokazuje zašto ih se smatra tvorcima najboljih rock and roll show programa i spektakla. Članovi The Rock & Roll Hall of Fame, koji su prodali više od 100 miliona primjeraka albuma širom svijeta, izjavili su da ovu turneju posvećuju milionima KISS obožavatelja koji ih podržavaju više od 40 godina.

„Sve što smo izgradili i sve što smo postigli tokom proteklih četiri desetljeća, nikada se ne bi dogodilo bez miliona ljudi širom svijeta koji su punili klubove, arene i stadione. Ovo će biti ultimativna proslava za one koji su nas već vidjeli i slušali te posljednja šansa za one koji to nisu. KISS vojsko, opraštamo se na posljednjoj turneji s našom najvećom predstavom do sada – izaći ćemo istim putem kojim smo i ušli… bez ispričavanja i bez zaustavljanja“, izjavili su povodom „End of the Road“ turneje.

U okviru predstojeće turneje, KISS će ponuditi svojim obožavateljima VIP iskustvo i specijalne pogodnosti za ulaznice kupljene u pretprodaji. VIP iskustvo može biti fotografisanje s članovima benda, pristup ekskluzivnom salonu, vaučer za kupovinu merchandise proizvoda, kao i druženje s članovima benda. U prodaji će biti ograničeni broj VIP ulaznica, a više informacija znat će se s početkom prodaje. Svi članovi KISS Army fan kluba imat će specijalnu privilegiju svoje ulaznice za koncert u Zagrebu 9. jula kupiti od 25. maja u 10h,  24 sata prije službene prodaje, dok će službena prodaja ulaznica svih ostalih kategorija krenuti 26. maja u 10h na web stranici i prodajnoj mreži Eventima u Hrvatskoj.