Kineska verzija TikToka ograničit će djeci vrijeme provedeno na aplikaciji

Autor

Kategorije

Podijeli

Douyin, kineska verzija poznatog TikToka ograničit će korisnicima mlađima od 14 godina korištenje aplikacije na svega 40 minuta dnevno, objavila je kompanija ByteDance na svom službenom blogu. Naime, navodi se da će korisnici mlađi od 14 godina moći pristupiti Douyinu između 6 i 22 sata te ga neće moći koristiti izvan tog dopuštenog razdoblja.

Kako bi se ova pravila uistinu primijenila, kompanija je potaknula roditelje da naprave postupak autentifikacije identiteta njihove djece ili da aktiviraju način rada namijenjen mladima unutar aplikacije.

Iz ByteDancea kažu da će sadržaj u načinu rada za mlade od sada uključivati i obrazovni materijal, poput „zanimljivih popularnih naučnih eksperimenata, izložbi u muzejima i galerijama, prekrasnih krajolika širom zemlje, objašnjenja historijskog znanja i tako dalje“. Valja istaknuti da ovo nije jedino ograničenje namijenjeno mladima u Kini. Podsjetimo, kineski su regulatori krajem augusta uveli pravila prema kojima će mlađi od 18 moći igrati online videoigre u razdoblju od 20 do 21 sat po lokalnom vremenu petkom, vikendom i praznicima. Osim toga, kineski je tehnološki konglomerat Tencent u julu napravio tehnologiju za prepoznavanje lica „ponoćna patrola“, u svrhu sprječavanja maloljetnika da igraju videoigre u kasnim noćnim satima, tvrdeći da će se tako spriječiti ovisnost koja uveliko zabrinjava kineske vlasti.

Autor

Podijeli