Kamerni teatar 55 domaćin regionalnog Ruta Grupa Triglav festivala

0
305
ArticleTop

Kamerni teatar 55 domaćin je regionalnog festivala RUTA Grupa Triglav koji će biti održan od 20. do 27. juna, a predstavit će se najbolje produkcije pet prestižnih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

RUTA Grupa Triglav festival će otvoriti ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo Samir Avdić, te će biti izvedena predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Plastelin” u režiji Marka Torlakovića.

U okviru festivala na sceni Kamernog teatra 55 će se predstaviti Mestno gledališče ljubljansko, 21. juna sa predstavom “Jazz“ u režiji Nejca Gazvoda. Dramski teatar Skoplje će 22. juna izvesti predstavu “Diši” u režiji Dimče Nikolovski.

Kazalište Ulysses 24. juna izvodi monodramu “Zemlja Vukova” u režiji Gale Nikolić. Gradsko pozorište Podgorica će 26. juna izvesti predstavu “Ukroćena goropad” Dejana Projkovskog u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Festival će 27. juna zatvoriti Kamerni teatar 55 predstavom “Žaba” Elmira Jukića.

RUTA Grupa Triglav festival predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se potaknula interakcija između profesionalaca iz pozorišne struke, kao i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja, najavljeno je iz Kamernog teatra 55.

ArtickeBottom