Justin Bieber se povlači sa muzičke scene zbog zdravstvenih problema

0
398

Početkom prošle godine 27-godišnji pjevač Justin Bieber otkrio je kako mu je dijagnosticirana lajmska bolest. To je infekcija koju uzrokuje bakterija koja se prenosi ugrizom krpelja, a uobičajeni simptomi su visoka temperatura, glavobolja, malaksalost i kožni ekcemi. Može pogoditi i živčani sistem, pa se pjevač boji kako će utjecati na njega. Magazin USA Today piše kako se Justin sada želi posvetiti mentalnom zdravlju. Izjavio da zna kako je lajmska bolest poharala neke od njegovih kolega te se prestrašio dugoročnog učinka bolesti na njegovo pamćenje i glas, pa se želi povući iz muzike.

Justin je objasnio kako je tokom 2019. godine patio od depresije kojoj nije znao uzrok, a onda su mu na liječničkom pregledu otkrili da ima lajmsku bolest te se već godinama bori s teškim slučajem hronične mononukleoze koja je utjecala na njegovu kožu, rad mozga, razinu energije i zdravlje općenito. Zbog ispijenog izgleda Bieber je bio na meti kritika. Njegovi pratitelji govorili su kako je sve posljedica uzimanja droge, dok se na kraju nije sam oglasio.

„Dok mnogi smatraju kako sam pod utjecajem raznih opijata i da izgledam jako loše, istovremeno odbijaju prihvatiti činjenicu da mi je dijagnosticirana lajmska bolest. Imao sam i hroničnu virusnu infekciju i mononukleozu koja je utjecala na moj izgled, stanje, energiju, kožu i funkciju mozga“, napisao je svojedobno pjevač na društvenim mrežama. Nije poznato kako se zarazio lajmskom bolesti, a sada dobiva odgovarajuću terapiju pa se nada kako će njegovo zdravlje krenuti na bolje.

Velika podrška mu je njegova supruga, 24-godišnja manekenka Hailey Bieber s kojom trenutno razmišlja o budućnosti. Strani mediji pišu kako se odlično slažu u braku te razgovaraju o djeci. Nadaju se kako će jednoga dana biti blagoslovljeni prekrasnim djetetom.

Pjevač je rekao kako želi imati što više djece s Hailey, ali i da je svjestan da ona prvo želi postići neke stvari u karijeri.