Johnny Depp poslije suda najavljuje zajednički album s Jeffom Beckom

0
281
ArticleTop

Legendarni gitarist Jeff Beck i Johnny Depp, kao jedan od osnivača supergrupe Hollywood Vampires, najavili su izlazak zajedničkog studijskog albuma “18” čiji je izlazak zakazan za 15. jula (CD i digital), dok je vinilni primjerak najavljen za 30. septembar.

Jeff Beck je pronašao ‘srodnu dušu’ u Johnnyju Deppu još 2016. godine kada su se i službeno upoznali. Zbližili su ih automobili i gitara, provodili su mnogo vremena zajedno, pa je u isto vrijeme raslo i Beckovo uvažavanje Deppovih ozbiljnih vještina pisanja pjesama i njegovog muzičkog talenta. Upravo je taj talent i njihova zajednička hemija uvjerila Becka da bi zajedno trebali snimiti album, na što je Depp pristao, a sve je krenulo 2019. godine. Tokom sljedeće tri godine uz nekoliko Deppovih originalnih pjesama snimili su i široku lepezu obrada koje se dotiču svega, od keltske muzike i Motowna, preko Beach Boysa i Killing Jokea do Johna Lennona i The Velvet Undergrounda. Još tokom 2020. godine, tokom pandemije, svoju saradnju su predstavili vlastitom obradom pjesme “Isolation” Johna Lennona.

Njihovo nadolazeće izdanje “18” će sadržavati 13 pjesama, odnosno niz obrada s kojima su se obojica odlučili odmaknuti iz svoje zone komfora. Upravo je “This Is A Song For Miss Hedy Lamarr”, jedna od dvije Deppove pjesme odabrane za najavni prvi singl i video spot, koju je posvetio poznatoj glumici i izumiteljici. Sama pjesma je ujedno i jedna od Beckovih favorita za koju ističe da je i jedan od razloga zbog kojih je odlučio pozvati Johnnyja na saradnju oko izdanja.

ArtickeBottom